logo

e-ticaret paketleri

Hac Kuraları Ertelendi 2023

Hac Kuraları Ertelendi 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler nedeniyle, hac kayıtlarının ertelendiğini duyurdu. Kayıtların yapılacağı tarihlerin ise ilerleyen zamanlarda açıklanacağı belirtildi. 6 Şubat 2023 pazartesi günü sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve 9 saat arayla Elbistan ilçesinde 7,6 şiddetinde 2 büyük deprem meydana geldi. Yaşanan depremler; Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere 10 ilde ve ilçelerinde büyük yıkıma sebep oldu. 10 binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde çok sayıda vatandaşımız yaralandı, maddi ve manevi kayıplara uğradı.

Alkış Turizm olarak, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.Hz. Allah’tan, göçük altında olan kardeşlerimize yardım etmesini niyaz ediyoruz.

Hac Kayıtları Ertelendi

Ülkemizde yaşanan depremden dolayı okullar tatil edildi, üniversitelerin bahar dönemi ertelendi ve birçok işleme ara verildi. Ön kayıtları yapılan hac kuralarının da bu minvalde ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu oldu. 15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan hac kuraları, ülkemizde yaşanan depremden dolayı ileri bir tarihe ertelendi. Ancak bununla ilgili henüz net bir tarih bulunmamaktadır. Aynı şekilde 20 Şubat tarihinde yapılacak olan Hac kesin kayıtlarının da ertelendiği bilgisi geldi. Hem kuralar hem de hac kayıtları resmî bir kararla ileri bir tarihe ertelendi. Kayıt tarihlerinin netleşmesi ve değişikliğe uğraması gibi durumlar web sitemizden sizlerle paylaşılacaktır. Resmî makamlardan gelen bilgiler eşliğinde detaylı bilgiler aktarılacaktır. Harç Ücretleri Ne Kadar Olacak? Hac kayıtlarında yatırılacak olan harç ücretleri, henüz netleşmemiş olup, tahmini olarak 5000 ila 6000 dolar aralığında olacağı tahmin edilmektedir.

490 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ