gold aksesuar

logo

e-ticaret paketleri

SINAV ANINDA DİKKAT EDECEĞİNİZ ŞEYLER!

SINAV ANINDA DİKKAT EDECEĞİNİZ ŞEYLER!

• Sınav sabahı iyi bir kahvaltı yapmaya özen gösterin.

• Sınavda dağıtılan soru kitapçığını ve türünü kontrol edin. Yanıt kağıdındaki bilgileri kontrol edip doldurulması gereken bölümleri (TC Kimlik No, kitapçık türü, imza vb.) doldurun.

• Sınavda iki ayrı kitapçık türü olacağından soruların geliş sırası zorluk derecesiyle paralel olmayabilir. İlk sorular zor gelebilir. “”Sınav çok zor”” diye düşünerek paniğe kapılmayın.

• Soruları cevaplamaya deneme sınavlarında denediğiniz ve size sıra olarak en uygun gelen sıraya göre başlayın.

• Bazı paragraf soruları size çok uzun gelebilir. Zor diye düşündüğünüz bir soru diğerlerine göre daha kolay çözülebilir. “”Bu soru çok uzun, yapamam.”” diye sorulara önyargılı yaklaşmayın.

• Soruları çok iyi okumaya çalışın. Sorunun doğru cevabını bulsanız bile diğer seçenekleri de gözden geçirin. Çünkü bazı sorularda “”en doğru cevap”” istenmektedir.

• Bir soruyu yapamadığınızda endişelenmek yerine diğer sorulara geçin ve sadece yeni soruyu düşünün. Soruyla inatlaşmayın.

• Unutmayın ki! Her sorunun puan değeri birbiriyle aynıdır.

• Yapamadığınız soruları testin tümünü bitirdikten sonra cevaplamaya çalışın. “”Tüm soruları cevaplamak zorundayım.”” diye kendinize koyacağınız koşullar, yapamadığınız ya da zorlandığınız sorular olduğunda panik duygusu yaratacaktır.

• Soruların cevaplarını işaretlerken kodlamalarınızda bir hata ya da kaydırma olmadığından emin olun. Belirli aralıklarla kodlamalarınızı kontrol edin.

• Cevaplarınız bittiğinde cevaplarınızı son bir kez kontrol edin.

“Sınav sorularını çözmeye alıştığınız tarzda başlayın. Soruları çözmeye en yi bildiğiniz dersten başlayın. Sınavda zamana karşı yarıştığınızı aklınızdan çıkarmayın. Çözemediğiniz soruların yannlışlığınına soru işareti (?) koyarak bu soruları geçin. Kesinlikle çözemeyeceğinize inandığınız sorular varsa o soruların yanına da eksi işareti (-) koyun. Soru köklerinde verilen verilerin tümünü okuyun. Parantez içindeki ifadelere dikkat edin. Altı çizili ve olumsuz ifadelere (çıkarılamaz, söylenemez, değildir, yoktur vb.) dikkat edin. Soruların hepsini okuyun. Seçeneklerin de hepsini okuyun. Sözel sorular da dahil olmak üzere bütün soruları kalem kullanarak çözün. İşlemlerinizi düzgün yazarak yapın, sağlama yapın. Bulduğunuz ve doğruluğundan emin olduğunuz cevapları cevap kağıdına biriktirmeden, hemen düzgün ve doğru şekilde işaretleyin. İşaretleme yaparken bulduğunuz doğru cevapla işaretlediğiniz cevabın aynı olmasına dikkat edin. Kaydırma yapmamak için, soru numarasına ve cevap seçeneğine işaretleme sırasında azami dikkat edin. Saatinize sürekli bakın ve sınavın süreye karşı olduğunu unutmayın. Sınav süresi, sonuna kadar ve en iyi şekilde yukarıda değerlendirin. Vakit kalırsa tekrar gözden geçirme yapın. İlk verdiğiniz cevabın kesinlikle yanlış olduğundan emin değilseniz cevapları değiştirmeyin” Kurumahmut, sınav bittiğinde adayların soru kitapçığıyla cevap kağıdını salon görevlilerine teslim etmesi ve salon yoklama tutanağını imzalamayı unutmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ